“Ons onderzoeksprogramma is
gericht op het identificeren
van de juiste patiënten.”

 

– Rogier Press, Hoofd Medische Afdeling Oncologie

Melanoom

De medische term “melanoom” betekent letterlijk “zwart gezwel”. Het is een ernstige vorm van huidkanker. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in de behandeling van gevorderd of uitgezaaid melanoom. Dit is een melanoom die niet meer operatief kan worden verwijderd of is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. Het immuuntherapie geneesmiddel van MSD kan worden gegeven aan patiënten met gevorderd of uitgezaaid melanoom.

Lees meer over het ontstaan en de behandelopties
ThinkstockPhotos-591406464
ThinkstockPhotos-637851338

Longkanker

Longkanker is een ernstige aandoening van de longen en is de meest dodelijke vorm van kanker. Longkanker wordt over het algemeen opgedeeld in niet-kleincellige en kleincellige longkanker. Niet-kleincellige longkanker is het meest voorkomende subtype. Het immuuntherapie geneesmiddel van MSD kan worden gegeven aan patiënten met gevorderd of uitgezaaide niet-kleincellige longkanker. Dit betekent dat de tumor is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam of niet meer operatief kan worden verwijderd.

Lees meer over het ontstaan en de behandelopties

Klassiek Hodgkinlymfoom

Klassiek Hodgkinlymfoom is een vorm van bloedkanker, ook wel hematologische kanker genoemd. Jaarlijks wordt er bij ongeveer 450 Nederlanders de diagnose Hodgkinlymfoom gesteld. Het gaat dan in bijna alle gevallen om het type klassiek Hodgkinlymfoom. Bij klassiek Hodgkinlymfoom worden er kwaadaardige lymfocyten in het lymfestelsel gevormd. Gelukkig is dit, over het algemeen, goed te behandelen. Het immuuntherapie geneesmiddel van MSD kan worden gegeven aan patiënten met refractair of recidief klassiek Hodgkinlymfoom.

Lees meer over het ontstaan en de behandelopties
Leukemia blood cells medical science background concept.
ThinkstockPhotos-486762914

Blaaskanker (urotheelcarcinoom)

Blaaskanker, ook wel urotheelcarcinoom genoemd, is een kanker die ontstaat in weefsels van de blaas. Jaarlijks krijgen ruim 6.700 Nederlanders de diagnose blaaskanker. Bij een deel van deze patiënten is er sprake van een spierinvasief of uitgezaaid urotheelcarcinoom. Dit betekent dat de blaaskanker naar de diepere (spier)lagen van de blaas groeit. Dit is de groep patiënten die in aanmerking komt voor een mogelijke behandeling met immuuntherapie.

Lees meer over het ontstaan en de behandelopties

Preventie van misselijkheid en braken

Misselijkheid en braken kunnen vervelende bijwerkingen zijn van chemotherapie. Dat heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van leven in een toch al spannende periode. MSD stelt zich als doel om de kwaliteit van leven van mensen met kanker zoveel mogelijk te verbeteren. Dit doen wij onder andere door het ontwikkelen van een geneesmiddel ter preventie van misselijkheid en braken bij chemotherapie.

Lees meer over preventie van misselijkheid en braken
ThinkstockPhotos-508292856

Uitgebreid onderzoeksprogramma

Naast de geregistreerde indicaties, loopt er een uitgebreid onderzoeksprogramma met wereldwijd meer dan 500 onderzoekstudies (klinische trials) die de werking van onze geneesmiddelen binnen kanker bestuderen.