Over onze bijdrage in oncologie

Eén van de ziektebeelden waar door MSD op wordt ingezet is oncologie. Kanker is een van de grootste uitdagingen voor de gezondheidszorg.

Er zijn verschillende soorten behandelingen van kanker mogelijk. Mogelijke behandelingen zijn bijvoorbeeld chirurgie, bestraling, chemotherapie en doelgerichte therapie. Sinds een aantal jaar is immuuntherapie ook een behandelmogelijkheid van kanker. MSD richt zich met name op deze vorm van behandeling.

MSD Nederland betrokken bij belangrijke ontwikkelingen rondom immuuntherapie

Onze MSD vestiging in Oss is nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen rondom immuuntherapie. Begin deze eeuw ontstond het idee om je eigen afweersysteem in te zetten tegen kanker en het werd onder andere door onderzoekers uit Oss verder onderzocht en uitgewerkt. De fabrieken in Oss spelen nog altijd een belangrijke rol bij de (wereldwijde) productie van onze immuuntherapie.

Juiste geneesmiddel, voor de juiste patiënt, op het juiste moment

We willen de toegankelijkheid van onze geneesmiddelen voor de behandeling van kanker bevorderen. Door vooraf met een zogenaamde biomarker te testen of iemand een bepaalde tumorexpressie heeft, dragen we bij aan een doelmatige inzet van immuuntherapie waardoor deze manier van behandelen ook daadwerkelijk ingezet kan worden bij mensen bij wie de kans het grootste is dat deze aanslaat.